perjantai 8. syyskuuta 2017

Treenejä, fyssari ja sadetakin testaus

Viimeisellä lomaviikolla kävin jollain kentällä treenaamassa melkein joka päivä. Tehtiin pääsääntöisesti ruutua, luoksetuloa, paikkaoloa ja uskaltauduin myös noutoa kokeilemaan pitkästä aikaa. Kaislahan sisällä kykenee tuomaan kapulan perusasentoon, jos sen jättää istumaan kapula suussa muutaman metrin päähän. Ajattelin, että teen suoraan vauhdista. Kun Kaisla tulee kapulan kanssa minua kohti, niin huudan vain sivua, ja Kaisla tulee sivulle. No ei kai Kaisla tule sivulle, koska hän haluaa pelata kapulan kanssa. Eli tämäkin liike pitää pilkkoa edelleen pieniin osiin, ja sitten koota. Kaislan kanssa ei voi mistään oikaista! Nyt olen vähän naksutellut kapulan ottoa maasta suuhun. Tämä on ollut Kaislalle vaikeaa, koska hän haluaa laittaa tassun kapulan päälle ja ottaa kapulasta puruote... Mekaanisesti olen estänyt tassun laittamisen, joten olen saanut onnistuneita kapulan nostoja muutamia.

Viime maanantain treeneissä katsottiin myös Katin kanssa noutoa, ja siihen tuli aika hyvä neuvo. Kati oli reilun metrin päässä lelun kanssa. Kaisla oli muutaman metrin edessäni kapula suussa. Siitä pyysin Kaislan sivulle, otin kapulan kiitos-sanalla ja vapautin Kaislan lelulle. Lelu on Kaislalle ehkä jopa tärkeämpi kuin kapula tai ainakin erittäin lähellä. Kaisla toi aika nätisti kapulaa minulle. Tästä sitten täytyy etäisyys saada kuntoon. Sen jälkeen kokeilla pienestä matkasta siten, että kapula on maassa, eli Kaisla joutuisi nostamaan kapulan. Tätä ei olla ehditty tällä viikolla viedä eteenpäin. Tässä myös videota kapulan nostosta.



Vettäkin on satanut. Kaislan takki on oikeasti erinomainen. Pysyy hyvin vauhdikkaan bordercollien päällä lenkillä. Takki on myös kevyt, joten sitä voi huoletta pitää lämpimälläkin säällä.



Videolla myös Kaislan kaukojen tilanne viime viikolla. Nyt meillä on noin metrin - kahden metrin päästä vaihdot hyvällä mallilla (vaikein on I-S-I). Nyt olenkin vaihdellut järjestystä. Kaislalle tuntuu olevan helpompi M-S-I, vaikka siinä on sama S-I-vaihto. Siinä jotenkin ilmeisesti on ajatus enemmän takana. Se taas johtunee siitä, että M-S-M-vaihdossa viime aikoina Kaislan takajalat ovat alkaneet pysyä oikein hyvin takana. 



Eilen Kaisla kävi Nina Jäntin käsittelyssä. Kaikki oli kunnossa, ei mitään ihmeellisyyksiä. Jumeja toki oli, mutta tasaisesti. Tänään sitten Kaislalla on pakollinen lepopäivä. Kovasti se olisi lenkille lähdössä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti